Csapatépítő kalandok Egerben – városfelfedező túra

A törökök 1552-ben fordultak az országrész egyik legnagyobb végvára, Eger ellen. A kétezer fős védősereg közel negyvenszeres túlerővel szemben, öt heti ostrom során védte meg a várat. Vessük bele magunkat ezen a csapatépítő tréningen a várvédők küzdelmébe!

1. nap
A történelmi város zegzugos kis utcáival játékra csábítja a kalandorokat. Az egész napos Egert felfedező csapatépítő kalandjátékunk tartalmaz vidám találós kérdéseket, meglepő csapatfotókat, olyan kihívásokat is, mint forgalomelterelés vagy bejutás a városi színházba főpróba idején! A lényeg, hogy ne csak turistaként, hanem felfedezőként ismerkedjünk meg a város nevezetességeivel és rejtett szűk utcákban megbújó ékszerdoboz jellegű épületekkel, melyeket csak az ott lakók ismernek. Kihívások sora vár benneteket, mely érinti többek között a törökfürdőt, a helyi kézműveseket és a lovardát.

Az egri borokat felsorakoztató borvacsora után fáklyás sétára indulunk az Egri vár földalatti kazamatarendszerébe.

 

2. nap
Délelőtt időutazást teszünk a 1500-as évekbe, ahol a török fenyegetéstől tartva az egri vitézek lovagi játékokon tesztelik harcképzettségüket. Két végvári csapat saját várfallal és hajítógépekkel küzd egymás ellen. A játék során várépítő munkások, fegyverkovácsok, szabók, lövészek, kémek, krónikások szerepeit ölthetik magukra a résztvevők. Címereket, pajzsokat és vitézi öltözeteket készítenek, várfalakat építenek, együtt dolgoznak a közös célért: minden eszközt kihasználva LEGYŐZNI AZ ELLENT. A csata hajítógépekkel zajlik, és a várfalak épsége dönti majd el, mely végvári csapat védte meg Eger becsületét.

 


Kombinálható az alábbi programokkal: főzzünk és játsszunk együtt
Jellegzetessége: Kalandokat és csapatépítő kihívásokat tartalmazó csapatjátékok, a résztvevők aktív igénybevételével.
Időtartam:  1,5 nap
Létszám:     10-80 fő
Szállás:        Egerben pl. az Eger Park Hotel***/****

Fizikai igénybevétel: 2
Szellemi igénybevétel: 4

 

 


 
 
Kapcsolódó képgaléria
 

Facebook Twitter Email