Csapatépítő túra a Mátra, vagy a Bakony hegyeiben

Sokan ülünk nap mint nap az irodában a számítógép előtt, ezért minden alkalmat érdemes megragadni, amikor kimozdulhatunk egy jó csapattal az íróasztal mögül a hegyekbe, a természetbe. A többezer éves hegyek, erdők kisimítják a homlokról a ráncokat, a friss levegő feltölti a lelkedet. Bakancsos, erdei csapatépítő túra a civilizációtól távol.

1. nap

A reggelt bemelegítésképpen csapatjátékokkal kezdjük az erdő szélén. A csapatépítő játékok segítenek kikapcsolni, elszakadni a városban hagyott feladatoktól és együttműködésre ösztönöznek, melyre a délutáni stratégiai játékban szükségetek lesz. Délután irány az erdő! Az erdő kincse egy Indiana Jones jellegű, kihívások láncolatára épülő játék, melyben a csapatoknak különböző objektumokat kell megkeresniük az erdei terepen. Az erdőben fellelhető állomások, objektumok néhány négyzetkilométeres területen helyezkednek el, melyet a csapatok önállóan, kísérő nélkül, saját stratégiájukra alapozva tájfutó térképek segítségével fedeznek fel. Minden felkeresett állomásért pont jár, amelyeket az őrzött ponton egy ügyességi feladat végrehajtásával kockára tehet a csapat, így akár megduplázhatja vagy el is veszítheti azokat. A feladatok között van szellemi fejtörő és kihívást jelentő küldetés is. Egy közös célért, egy láda megszerzéséért küzd mindegyik csapat, a ládában rejlő nyeremény azonban mindenkié.

2. nap

Mi történik akkor, ha az erdő közepén állunk, azt sem tudjuk, hol vagyunk, és mégis 60 perc múlva el kell érnünk a célba, amiről azt sem tudjuk, melyik irányban és milyen messze lehet? A csapat a felkészüléskor előzetesen 10-12 eszközből “vásárolhat”, aminek a segítségével  majd a terepen tájékozódhat. Az eszközökért a megadott szintidőből levont időegységekkel – 5, 10, 15 perccel – fizetnek a csapatok. Dilemma: ha sok eszközt vásárolunk, kevés időnk lesz teljesíteni a feladatot. Ha keveset veszünk, időnk lesz, de vajon elegendő eszközünk lesz-e a tájékozódáshoz a rengetegben?


Kombinálható az alábbi programelemekkel: kötélpálya, Land Rover túra
Az erdei csapatépítés jellegzetessége: mozgalmas kihívásokra épülő csapatépítés, ami megmozgatja és felrázza a résztvevőket.
Időtartam:   1,5 nap
Létszám:     10-100 fő
Szállás:        Mátrában vagy Bakonyban

Fizikai igénybevétel: 4
Szellemi igénybevétel: 4

 

 

 

Facebook Twitter Email