Fertő-tó kerülő élménytúra

A Fertő-tó körüli csapatépítő kerékpártúra kihívás, de a végén jóleső érzéssel lehet konstatálni: együtt körbekerekeztük Közép-Európa harmadik legnagyobb tavát.

A Fertő-táj és ennek részeként a Fertő-tó a világörökség része. Kerekezős túránk ezen a fokozottan védett területen a Fertő-Hansági Nemzeti Park és az Osztrák Neusiedler See-Seewinkel Nemzeti Parkon keresztül vezet. A közbeiktatott pihenők a térség nevezetességeit érintik, ezeken a helyeken megállva mindig jut idő egy kis csapatépítésre, csapatépítő játékra.

1. nap

A Sopronba való érkezést követően megebédelünk a hotelben, majd kerékpárokra pattanva megtesszük utunk első szakaszát: Sopron-Fertőrákos-Rust-Oggau (23 km). A Fertőrákosi kőfejtőben pihenünk meg, ahol az ország egyetlen barlangszínházát is megnézzük.

2. nap

A kihívások napja: egész napos kerekezés az ausztriai oldalon, 53 km-es szakasz megtétele. Nezsider szabad strandján, a büdös tavaknál és egyéb nevezetességeknél, látnivalóknál iktatunk be játékos megállókat.

3. nap

A levezető kerekezés már meg se kottyan az edzett csapatnak. Az Esterházy kastély, ahol Joseph Haydn is lakott, valamint a nagycenki kastély és vonatkiállítás a látványosságok és a játékok helyszíne. A táv 23 km. A szállásunk a három nap alatt azonos, busszal szállítjuk a résztvevőket a túra startpontjába és a célból vissza a hotelbe. Az út során kísérőautó követ bennünket, mely a pótkerékpárokat, ásványvizet szállítja, de az elfáradt résztvevőknek is helyet biztosít. A kerékpározást kevésbé szerető csapatok számára számtalan egyéb más csapatépítő programlehetőséget tudunk nyújtani a térségben.


Kombinálható az alábbi programelemekkel: Vitorlázás, ökotúra madármegfigyeléssel, kenutúra, főzzünk és játsszunk együtt, bécsi kirándulás, sziklafalmászás stb.
Jellegzetessége: Sportos csapatépítő teljesítmény túra, az „együtt képesek vagyunk rá” érzést megteremtő feladat.
Időtartam:   3 nap a tó teljes megkerülése esetén
Létszám:     20-120 fő
Szállás:       pl. Hotel Fagus**** Sopron-ban

Fizikai igénybevétel: 5
Szellemi igénybevétel: 3

 

Facebook Twitter Email