Toronyépítés – csapatépítő kihívás

Az ember teszi nap mint nap a dolgát, és ilyenkor hajlamos megfeledkezni arról, mennyi akaraterő is lakik benne. A torony építése során tapasztalni fogjátok, hogy akár egy 6 méter magas építményt is képesek vagytok felépíteni együtt, ha az akaraterő nem hiányzik belőletek. Mint az életben, itt is előfordulhat, hogy néha összedől, nem áll meg az, amit alkottatok, ilyenkor nem szabad csüggedni, nagy levegőt kell venni és elölről kell kezdeni.

A toronyépítés célja az összehangolt munka, melynek eredményeképpen csövekből egy monumentális építményt fogtok alkotni. A torony szintjeit külön-külön kis csapatok fogják összeszerelni, és ha az összes emelet elkészült, már csak össze kell azokat állítani, majd pedig kötelek segítségével felállítani  az építményt. A kész toronyra rákerül a csapat molinója, mely büszkén hirdeti az alkotók munkáját. Az építmény alapterülete: 1 m2, a magassága eléri a 6 métert. Mindezt időre kell teljesíteni, így kiderül, hogy a csapat hogyan teljesít egy szokatlan feladatot, illetve hol jönnek elő a csapatmunka hiányosságai.

Az építés során az alábbi képességekre lesz szükség: vezető-kiválasztási folyamat, jó kommunikáció, kompromisszum képesség, összehangoltság, csapatmunka, munkamegosztás, szervezeti fegyelem.

Fontos: A program nem tréning, amennyiben a csapatnak komolyabb együttműködési készségfejlesztésre van szüksége, >> kattints ide >> vagy keresd meg kollégánkat.

 

 
 

 
 
Kapcsolódó képgaléria
 

 

Facebook Twitter Email