Túlélés

Túlélő program a természetben

A résztvevők ténylegesen egymásra utalva gyakorolhatják a csapatmunkát „túlélési” helyzetbe. A csapat hasznos és nem mindennapi ismereteket szerezhet arról, hogyan használjuk csak a természetet – minden külső erőforrás nélkül – a boldogulásunkra (menedéképítés, sebesültellátás, tűzgyújtás, stb.). Felismerik, hogy kulcs fontosságú erőforrás az összetartás és a csapatmunka. 

Túlélő program (fél nap – 1 nap)

A Túlélő programunk a természetben való túlélésről szól, azokról a leghasznosabb ismeretekről, gyakorlatokról, amelyre szüksége lehet a civilizációtól messze került csoportnak. Ősrégi tapasztalat, hogy az összetartás, a csapatmunka a túlélés egyik alapja, az ismereteket pedig a katonai kiképző rendszerek fejlesztették tökéletesre. Ezért ezt a programot a katonai oktatónk egyike, valamint a túlélési gyakorlatokban is jártas, csapatépítő trénerünk vezeti.

A résztvevők egy izgalmas kerettörténet, szituáció alapján, saját ügyességükre és találékonyságukra támaszkodva kell ”megmenekülniük”. Természetesen a csapat nem lesz magára hagyva, a programvezetők folyamatosan segítik őket a jó megoldások megtalálásában, és megosztják velük a legfontosabb túlélés elveket, ismereteket. A program során a következő gyakorlatokra számíthatnak:

  • Tájékozódás a természetben, hagyományos és modern eszközökkel
  • Kommunikáció (jelek, jelzési lehetőségek)
  • Menedékkészítés
  • Tűzgyújtási ismeretek
  • Vízszerzési- és tisztítási lehetőségek
  • Elsősegélyi ismeretek, emberi szervezet működése, anatómia
  • Fegyverek, vadászati módszerek

Létszám:          20-40 fő
Helyszín:          Mátra, Bakony, Bükk, Pilis, Visegrád, Balatonfüred, Vértes
Időtartam:       ½ – 1 nap

Kapcsolódó képgaléria

Facebook Twitter Email