Csapatépítés – siker játékosan

Meglehet, közhely, de tény: a sikeres céget sikeres csapatok alkotják. A csapatépítés a csoportfejlesztés egyik legáltalánosabb és leghatékonyabb eszköze, a célja pedig, hogy az együttműködést igénylő feladatokon keresztül a tagok közötti kapcsolat jobbá, erősebbé váljon. A jó munkakapcsolat kialakítása elengedhetetlen eleme a kooperációnak, és végső soron a csapat teljesítményének optimalizálása sem képzelhető el nélküle. A csapatépítő tréningek szükségessége a legtöbb cégnél, vállalatnál nem képezi vita tárgyát, sokkal inkább a megfelelő típus kiválasztása szokott fejtörést okozni. És valóban – ahhoz, hogy ezek a tevékenységek hozzájáruljanak a csapat – és a cég – sikerességéhez, különösen fontos, hogy a kollégák számára legtökéletesebb csapatépítő tevékenységet, játékot válasszuk ki. Blogcikkünkkel ebben igyekszünk hathatós segítséget nyújtani.

Csapatépítő tréning a szabadban

Mivel a legtöbb cég esetében a munkavégzés zárt térben folyik, kellemes időben kifejezetten jó ötlet a szabadban levezényelni a csapatépítést. A környezetváltozás, a friss levegőn töltött idő már eleve jó hatással szokott lenni a munkavállalókra, de egy szórakoztató, tartalmas közös elfoglaltság igazán eredményes lehet a csoportfejlesztésben. Érdemes előzetesen felmérni, hogy a körülmények tekintetében mi az, ami mindenkinek belefér, ahogy azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy bizonyos tevékenységek nem mindenki számára vállalhatók. Míg egy vadetető-építés valószínűleg mindenki számára szimpatikus és kivitelezhető dolog, addig például a sziklamászós csapatépítés csak akkor remek ötlet, ha mindenkiben van kellő bátorság, ám senkinek nincs tériszonya, elkerülve ezzel, hogy az élmény kellemetlen legyen.

Indoor csapaépítő ötletek

Ahogy zordabbra fordul az idő, a csapatépítő tréningek helyszíne is jellemzően áttevődik beltérre. Az indoor csapatépítők terén elképesztően nagy a kínálat: a csapatok különféle játékos vetélkedőkön vehetnek részt, kiélhetik kreatív alkotókedvüket, kisfilmet vagy klipet forgathatnak, bűntényt deríthetnek fel egy nyomozás során, vagy kiszabadulhatnak egy zárt térből furfangos feladatok megoldásával. Ráadásul e típusokon belül is hatalmas a választék a tematikát illetően, így rengeteg ötlet felmerülhet a karitatív festménykészítéstől kezdve az improvizációs színházon át egészen Al Capone bűnbarlangjáig.

Ha szeretnétek a legtöbbet kihozni az együttműködésetekből, időről időre vegyetek részt csapatépítésen – nálunk biztosan megtaláljátok az ideális tevékenységet!

Facebook Twitter Email