A II. világháború Tatán és Komáromban

3 km katakomba biztosított fedezéket a szovjet csapatok 1300 vagonnyi robbanóanyagának. Hogy ez volt a 4. nukleáris csapáscélpont Kelet-Európában? Nem tudtunk róla. Az 1848 után épült komáromi erődök ma már üresen állnak. Az erőd több mint 600 helyisége – elhagyatott körletek, étkezők, tisztszobák, latrinák és lőszerraktárak – mind-mind csapatépítő játékra csábítanak.

1. nap

Kerékpáros felfedező túrára indulunk Komáromba, ahol az időutazásszerű utunk során  3 katonai erődöt járunk be a határon belül, és egyet a szlovák oldalon lévő Komarnoban. A csapatépítő játékok a lőrésekkel kialakított kazamatarendszer szövevényes labirintusába vezetnek, ahol apáink, nagyapáink harcoltak, raboskodtak. A csapatok feladata, hogy GPS-szel felszerelkezve megtalálják és megfejtsék az elrejtett üzeneteket, valamint bátorságot és félelmet nem ismerő feladatokat hajtsanak végre. A csapat nyereménye és a játék célja egy kincsesláda megtalálása, melyet egy lakat véd. A lakat számzárjának kombinációját a játék során megfejtett feladványok és a feladatok végrehajtásáért kapott számjegyek segítségével lehet megfejteni. Az ebéd után a tatai Öreg-tóhoz visz az utunk, itt a “tengerészgyalogsági” kiképzés keretében vízre szállunk és sárkányhajókkal hódítjuk meg Tata várát.

2. nap

Csapatépítő katonai kiképzésetek további része a stratégiai – csapatépítő – háború, amit lézerfegyverekkel játszunk le egy elhagyatott szovjet laktanyában. A délelőtti kiképzés részét képezi továbbá a lánctalpas harci járművekre, tankokra a „vezetői engedély” megszerzése. Tehát élesben vezethetsz egy 17 tonnás gépszörnyet a siratófallal és vizesárkokkal tarkított tankpályán. A csapatépítő programot a harckocsik árnyékában felállított katonai sátor alatt gulyáságyúból mert gulyásebéddel zárjuk, melyet csajkából, kanálgéppel fogyaszthatnak el az alakulat tagjai.


Kombinálható az alábbi programokkal: air-soft fegyveres szimuláció, ereszkedés az erőd faláról, golf délután
Jellegzetessége: Kulturális értékeket és sportolást összekapcsoló aktív, mozgalmas és élménydús csapatépítés, kikapcsolódás.
Időtartam:   1,5 nap
Létszám:     10-60 fő
Szállás:       Tatán

Fizikai igénybevétel: 4
Szellemi igénybevétel: 4

 

Facebook Twitter Email